„Udvard“ strelil prvý gól novej sezóny v 13. minúte piateho zápasu - DVORY V ÚVODE AŽ TRIKRÁT 0:0

  • Uverejnené pondelok, 05. september 2016, 17:43
  • Prečítané: 2230x

a-dvory

Futbalisti Dvorov nad Žitavou začali sezónu tromi výsledkami 0:0. Foto md

Tri remízy a skóre 0:0. Taká bola bilancia futbalistov Dvorov nad Žitavou po prvých troch kolách novej sezóny štvrtej ligy juhovýchod. Pri trojbodovom systéme sú práve domáce remízy „zradné“ a Dvorčania sa v tabuľke pravdy dostali po troch kolách na mínus tri body, navyše - ako jediní - nestrelili v prvých troch zápasoch ani gól. Ešteže majú v bráne Ukrajinca Sašu Špaka, ktorý svoje mužstvo najmä v Palárikove výrazne podržal. V 4. kole ale prišla krutá prehra 4:0 u nováčika vo Svätom Petri a pred nedeľňajším domácim zápasom s tretím Imeľom „Udvard“ pomaly už vypisoval konkurz na strelca prvého gólu sezóny a hoci napätie rástlo, každý už čakal premiérové víťazstvo zeleno-bielych.

Dvory vstúpili do novej sezóny na domácej pôde bezgólovou remízou s obávanými Čeľadicami, potom doviezli po rovnakom výsledku bod z extreťoligového Palárikova, no domáce prostredie nevyužli naplno ani v 3. kole v derby zápase s rivalom z Veľkých Loviec, pričom početné publikum sa pri Žitave korenia nedočkalo opäť. Po spomínanom debakli vo Svätom Petri sa Dvorčania razom dostali do neľahkej situácie, pred nedeľňajším duelom s Imeľom išlo už do tuhého a jediným východiskom bolo akékoľvek víťazstvo. Vlani dvanásty Imeľ však prichádzal v prvú septembrovú nedeľu na malé derby k Žitave ako šťastné mužstvo mesiaca august, veď na tri domáce víťazstvá 1:0 mu stačili tri góly, za jeden gól (z 81. minúty) doviezol bod aj zo Štúrova (1:1) a po štyroch kolách sa s 10 bodmi vyhrieval na treťom mieste iba o skóre za prvými Čeľadicami a druhou juniorkou Nitry, pričom (od augusta) staronový brankár Tomáš Balogh inkasoval iba raz, v spomínanom Štúrove z penalty. Červeno-bielym vyšiel v auguste aj ďalší ťah - s Bánovčanom Miroslavom Gajdošom. Tento 26-ročný krajný obranca hral tri roky práve za Dvory, len vo štvrtok 4. augusta spečatili Imeľčania jeho príchod z FKM Nové Zámky do susedného okresu a v nedeľu 7. augusta dal - ako sviatočný strelec - v poslednej minúte zápasu 1. kola s Hrušovanmi víťazný gól na 1:0.

V nedeľňajšom stretnutí Dvory – Imeľ (1:0) bola 13. minúta šťastná zase pre Dvorčanov, ktorí sa dočkali prvého gólu sezóny po hlavičke letnej posily z treťoligových Nových Zámkov Eduarda Horáčeka práve v povestnej 13. minúte 5. kola. „Musím priznať, že po psychologickej stránke to nebol pre nás jednoduchý zápas. Zo strany vedenia klubu som však dôveru cítil, no trochu odľahčene bolo hráčom povedané, že odmeny dostanú, až keď strelia prvý gól. Po tom góle sa napätie trochu uvoľnilo,“ polovážne-položartom začal tréner Družstevníka Dvory nad Žitavou Norbert Čoknay. „Už pred zápasom bolo cítiť, že Imeľčania si na nás veria, no za celých 90 minút mali hádam jednu pološancu Oršolíkom.“ Prvá tretina jesene je už odohraná, Dvory sú po jej piatich kolách so šiestimi bodmi kvôli horšiemu skóre na 10. mieste. „Defenzíva mužstva je v poriadku, no problémy máme v útoku a hlavne v premieňaní šancí. V tíme už nie je skúsený obranca Ladislav Hlavačka, ktorý odišiel za prácou do Anglicka. Na obrancu sme preto najnovšie museli prerobiť Dominika Kovácsa,“ priblížil novinky z kuchyne Dvorčanov tréner. „Že čo ma v súťaži najviac prekvapilo? Určite nevraživosť zo strany súperov, ktorá vychádza najmä zo striedačiek. Potom sa neraz pridajú nielen diváci, ale aj samotní hráči. My máme výhodu v tom, že môj predchodca Jozef Kollárik si potrpel na prísnu disciplínu v mužstve a hráči sú naučení sa tak správať.“ Z prvých piatich zápasov prehrali Dvory jeden, vo Svätom Petri však dostali čistú „štvorku“ a z našich okresných zástupcov vo IV. lige JV majú o bod viac Veľké Lovce a lepšie stojí v tabuľke aj Štúrovo, kým Palárikovo a Tvrdošovce figurujú zatiaľ nižšie.

(MD)

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k