Ohajček bol v Lipovej nebezpečnejší, tri body berie zaslúžene - HODOVÝ ÚČET 0:3

  • Uverejnené pondelok, 19. september 2016, 13:08
  • Prečítané: 1967x

alipova - ohaj 1

 Ohajčania (v pruhovanom) brali všetky body v Lipovej a v tabuľke si polepšili. Foto fb OŠK

Lipová hrala doma na hody a po šiestich kolách nemala ďaleko od bronzového stupienka, no hlavne, jej hráči si v meraní s Dolným Ohajom robili zálusk na piate víťazstvo v súťaži. Na rozdiel od minulej sezóny Lipovčania nestratili doma zatiaľ ani bod, postupne zdolali Úľany (5:2), Podhájsku B (2:1) a Černík (5:1) a aj keď im v bráne chýbal zranený Peter Pilek, pred sviatočným zápasom si trúfali. Na päťgólovú normu mohli pomýšľať len ťažko, lenže, tých päť gólov na „Malomsegu“ nakoniec skoro aj padlo - ale do domácej brány! O body sa hrá doma inak, hostia z Ohaja sa rozbiehali pomalšie, postupne však získali istotu, boli nebezpečnejší a zaslúžene triumfovali 0:3.

Ohajčania strelili naposledy práve päť gólov, doma do siete Rastislavíc (5:1), na nedeľňajšieho hostiteľa strácali v tabuľke štyri body, jeho hráči sa však neprichádzali na Lipovú povoziť na kolotočoch. Úvodné minúty zápasu Lipová – Dolný Ohaj patrili ešte domácim, dva prieniky z ľavej strany vyšli Dávidovi Stachovi. Po prvom ale nenašiel jeho center nikoho, pri druhom zakončil tesne vedľa. Medzitým mal strelecký pokus aj Ľubor Mrva, nedôrazná strela však nemohla gólmana Mareka Solára ohroziť. Hostia sa dostali k slovu prvýkrát v 19. minúte, to, keď sa rozhodli vyskúšať zaskakujúceho útočníka v bráne Lipovej Martina Harmatu. Ten mal s bežnou strelou k žrdi „menšie“ problémy – až stíchlo publikum – a od toho momentu boli Dolnoohajčania nebezpečnejší. V 34. minúte trafili brvno, domácich však neprebudilo ani to a päť minút po obrátke im dal Marek Turan hlavou prvý gól. Za desať minút bolo 0:2, keď po šikovnej akcii a ideálnom vysunutí od toho istého hráča nemohol nedať Pavol Porubský. Vzápätí ešte chytil Martin Harmata čistú šancu a v 65. minúte uzavrel hodový účet na 0:3 striedajúci Juraj Hatala. „Myslím si, že sme tu vyhrali zaslúžene, pretože väčšinu času sme v hre dominovali a už do prestávky sme mohli o gól viesť,“ hovoril tesne po zápase úplne presvedčivo 22-ročný brankár OŠK Dolný Ohaj Marek Solár. „Súhlasím, podľa postavenia v tabuľke sme pred zápasom neboli favoritom, my sme sa ale dnes zišli v dobrej zostave a ja som bol po pár minútach presvedčený, že odtiaľto musíme zobrať body. ...a to aj keď boli na Lipovej hody.“ Po výsledku Dolný Ohaj – Svodín 5:0 je to druhá „nula“ na konte brankára, ktorý chytal v mládežníckych kategóriách aj v Spartaku Trnava. Sebavedomý brankársky dlháň ide do každého zápasu s cieľom vyhrať, v lete však – po vypadnutí z „kraja“ – nebola na Ohaji situácia vôbec ružová... „To naozaj nie, v lete sa nám rozsypalo celé vedenie, netrénovalo sa, dokonca, ani trénera sme nemali. Až neskôr sa nás ujal ako tréner Cyril Demo a dal nás dokopy. Každý zápas nevyjde, ale v hornej časti tabuľky by sme sa chceli pohybovať určite,“ zakončila brankárska opora OŠK.

marek solár 1

Brankár OŠK Dolný Ohaj Marek Solár. Foto md

Dolný Ohaj je v dnešných časoch doslova už raritou, pretože – ako jeden z mála klubov – hrá dlhé roky výlučne s domácimi futbalistami. Ohajčania teda prinavrátili Lipovej vlaňajší domáci komplex, kolotoč zápasov sa však točí ďalej, Lipovčania majú hneď šancu na reparát, najbližšie k nim príde trojbodový Michal nad Žitavou. Ohaj má doma zase Semerovo.

(MD)

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k