Ako noc a deň vyznieva táto a minulá jeseň v podaní futbalovej Podhájskej - V. LIGA VÝCHOD

  • Uverejnené piatok, 28. október 2016, 12:55
  • Prečítané: 2178x

a-podháj pavol ševčí C

Poghájska (s číslom 13 Pavol Ševčík) figuruje po 12. kole piatej ligy na skvelom bronzovom stupienku. Foto fb FC

Doslova, ako noc a deň vyznieva jesenná bilancia futbalistov Podhájskej v tejto a minulej sezóne piatej ligy východ. Takto rok bola „Senča“ po dvanástom kole beznádejne posledná a hoci v jarných odvetách potom nazbierala – už s posilneným mužstvom - oveľa viac bodov, po konečnom rátaní zajacov zostala s čiernym Petrom v rukách aj ona. V lete sa mužstvo - po zostupe - pripravovalo už na okresnú súťaž, dnes mu ale patrí po dvanástich kolách piatej ligy prekvapujúco tretie miesto.

Za vlaňajšiu jeseň nahrala Podhájska teda „rekordné“ tri body, v pätnástich kolách získala za dve víťazstvá šesť bodov, z ktorých jej totiž ešte tri odrátali. V ťažkom období – na začiatku spomínanej jesene – sa do čela ŠK Termál pred niečo vyše rokom postavil Michal Belan, ktorý si hneď vo svojich funkcionárskych začiatkoch užil futbalových prehier až-až. „Pre dokreslenie vtedajšej situácie v klube poviem len, že napríklad pred zápasom v Kmeťove sa mužstvo dlho rozhodovalo, či vôbec nastúpi. Bez jediného náhradníka sme tam prehrali 7:0, nejako sme však to zlé obdobie nakoniec prekonali a situácia sa začala postupne zlepšovať,“ obzrel sa o rok dozadu terajší predseda ŠK Termál Podhájska Michal Belan. „Ešte v priebehu tej nešťastnej jesene som dostal typ na trénera Mareka Szegénya z Levíc a musím povedať, že to bola dobrá voľba a som veľmi rád, že je u nás, pretože okrem trénerských otázok pomáha často aj po funkcionárskej stránke. Hneď v decembri sme potom začali zháňať do mužstva posily hlavne z Veľkých Ludiniec, ale aj z Čaky, či Novej Bane.“ V zimnej prestávke známa kúpeľnícka obec do mužstva zainvestovala, prišli skúsení hráči najmä z okresu Levice a karta sa začala obracať, i keď, krajskú súťaž sa už zachrániť nepodarilo. Po známych udalostiach týždeň pred súťažou, keď sa zo štvrtej ligy juhovýchod na poslednú chvíľu odhlásili Vlčany, sa ale nakoniec predsa len uvoľnilo miesto pre Podhájsku v piatej lige, futbalistom ŠK Termál vyšlo opäť slnko a svieti im prakticky doteraz. Veď s mužstvom, ktoré už chystali na boj o postup z „okresu“, figurujú po nedeľňajšom víťazstve nad Nesvadmi (2:1) na bronzovom stupienku, dokonca len o skóre za druhou Marcelovou. Z tucta doteraz odohraných kôl sa Podhájska predstavila až osemkrát na vlastnom trávniku, a okrem zápasu s Hurbanovom, zakaždým bodovala naplno. V 5. kole vyšla teda doma naprázdno, pričom Hurbanovčania strelili víťazný gól na konečných 2:3 tri minúty pred koncom. Zo štyroch stretnutí na ihriskách súperov, zabodoval Termál v Hontianskej Vrbici, kde remizovala 3:3 a v Želiezovciach, kde sa body delili tiež (1:1). A ako je zatiaľ spokojný so sezónou M. Belan? „S takýmto umiestnením sme nerátali, som naozaj milo prekvapený. Náš najlepší výkon? Pozdával sa mi aj ten posledný proti Nesvadom, v ktorom mužstvo príkladne zabojovalo, ale aj ten s Marcelovou, s ktorou sme zase otočili nepriaznivý stav. A náš najťažší zápas? Ten s Hurbanovom, ktoré hralo u nás otvorený futbal. Podľa mňa to bol síce remízový zápas, no tri minúty pred koncom sme dostali rozhodujúci gól a prehrali 2:3.“

Tímu ŠK Termál teda jesenná časť vychádza, mužstvo má výsledky a má aj aktuálne najlepšieho strelca piatej ligy východ Petra Nagya, ktorý dal v doterajších 12 kolách 13 gólov. Tak, na aké umiestnenie si môžu žlto-čierni trúfať po tejto jeseni? „Vzhľadom na to, že pred sezónou sme sa naozaj už pripravovali na nižšiu súťaž, nechcem aby to znelo prehnane odvážne, no ideálne by bolo, ak by sme skončili na terajšom treťom mieste“. Túto nedeľu však čaká na Podhájsku, ktorá ťahá sedemzápasovú šnúru bez prehry, vari najťažšia skúška - na pôde prvých Kozároviec, ktoré stratili doteraz iba dva body. Sú už vypísané prémie na Kozárovce? - znela naša posledná otázka. „Zatiaľ sme o tom s trénerom nehovorili, no keďže niekoľko našich hráčov je práve od Levíc, zápas v Kozárovciach berieme, ako menšie derby a hráči budú dostatočne motivovaní i tak. Inak, pokiaľ ide o financie, kde-tu sa hovorí, že v Podhájskej je ich dostatok. Nie je tomu celkom tak, pretože aj u nás sa sponzori zháňajú ťažko. Vrátim sa však ku Kozárovciam, na jar sme ich porazili doma 2:1, ak by sa nám tam podarilo uchmatnúť bod, bol by to náš úspech,“ zakončil debatu dobre naladený M. Belan.

(MD)

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k