Pokorí nováčik v rozlúčke s jeseňou polovičného majstra? V Rastislaviciach súboj posledných - KAM ZA FUTBALOM

  • Uverejnené štvrtok, 10. november 2016, 09:02
  • Prečítané: 1771x

aadolny ohaj - podhajska roman kovács

Snímka je zo šlágra minulého kola Dolný Ohaj - Podhájska B (3:3), v strede s loptou dvojgólový Ohajčan Peter Palacka, ktorý domácim zachránil v poslednej minúte aspoň bod. Vpravo v žltom autor prvého gólu béčka Podhájskej na 0:1 Roman Kovács. Foto Šimon Halás

Záverečné kolo prvej polovice súťaže je rozdelené do dvoch hracích dní. V sobotu sa hrajú tri zápasy a už istý jesenný majster z Bánova ide do Pozby, kde v šlágri kola narazí na nováčika Podhájsku B. Lákavý zápas sa bude hrať aj v Zemnom, kam príde druhý Dolný Ohaj, no a pri Žitave sa stretnú tabuľkoví susedia Úľany a Mužla.

V nedeľu potom hostí rozbehnutá Trávnica Mojzesovčanov, Semerovo privíta Lipovú a vo Svodíne sa predstaví Hul. Vlkas hrá doma s Černíkom, no a v súboji posledných Rastislavice – Michal sa rozhodne, kto prezimuje na poslednom mieste. Medzi najlepšími strelcami sa v minulom kole dostal do minitrháku Nikolas Csonka, ktorý sa hetrikom podpísal pod víťazstvo jeho Mužle nad Semerovom (3:2) a ktorý dal v doterajších 14 kolách až 16 gólov. O dva presné zásahy menej má na svojom konte Róbert Kovács z béčka Podhájskej, ktorá hostí najbližšie Bánovčanov, kým Csonkova Mužla ide do Úľan. V súboji o jesennú streleckú korunu však netreba zabudnúť ani na 13-gólového Daniela Dobrého (Zemné), ktorý má k dobru okrem najbližšieho domáceho zápasu s Dolným Ohajom ešte aj dohrávku s Hulom na domácom ihrisku.

 

VI. LIGA MEVA OBFZ N. ZÁMKY - 15. kolo (13. novembra o 13.30 h):

*Podhájska b (8.) – Bánov (1.)

Rozhoduje Mešter (sobota, 12. 11. o 13.30 h, v Pozbe).

Je pozoruhodné, že v najlákavejšom zápase kola sa na Pozbe stretnú súperi, ktorých ešte v minulej sezóne delili dve súťaže. Pritom, vlani piatoligový Bánov – hoci má už jesenný titul istý – nehrá už mesiac v optimálnej pohode, kým nováčik nemá čo stratiť a aj naposledy v Dolnom Ohaji jasne ukázal, v čom je jeho sila. Na dolnoohajskej pôde – a v hodovom zápase – trikrát viedol a o víťazstvo v šlágri prišiel až v nadstavenom čase (3:3). Prví Bánovčania po nepodarenom októbri (5 zápasov, 2 víťazstvá, 3 prehry a skóre 6:9) a dvoch domácich prehrách na nulu nenastupovali na vlastnej tráve ani proti najmenšiemu Vlkasu (tretí od konca) príliš sebavedomo, a keď hostia v závere vyrovnali na 1:1, „Kesané“ mali opäť namále. Zachránil ich až pokutový kop na 2:1 minútu pred koncom. Áčko Podhájskej hrá v nedeľu, no nielen preto nám to v sobotu na Pozbe vychádza na vyrovnaný zápas s úplne otvoreným koncom.

 

*Zemné(7.) – Dolný Ohaj (2.)

Rozhoduje Szabo (sobota, 12. 11. o 13.30 h).

Dolný Ohaj síce stále ťahá parádnu deväťzápasovú šnúru bez prehry a je na druhom mieste tabuľky, lenže naposledy mu zrazil hrebienok – v hodovom zápase – nováčik Podhájska B, ktorý na Ohaji trikrát viedol a nakoniec si viezol bod (3:3). Ohajčanov môže mrzieť zahodená jedenástka a aj strata vylúčeného hráča, no ak by doma neprišli o dva body, boli by stále v hre o jesenný primát. Zemné sa dlho držalo v tesnom závese za lídrom súťaže, a i keď má k dobru domácu dohrávku s Hulom, teraz figuruje na siedmom mieste len o skóre pred ôsmym v poradí. Naposledy nechalo Zemné všetky body v jedenástom Mojzesove (2:0), kde prišlo aj o vylúčeného kapitána Tomáša Vanyu. Sobotňajší zápas pri Váhu nemá favorita, domáci potrebujú – po dvoch kolách - zabodovať opäť naplno, kým Ohajčeku pôjde o desiaty zápas v rade bez prehry, čím by vytvorili rekord jesene.

 

ľany (5.) – Mužla (6.)

Rozhoduje Sklenár (sobota, 12. 11. o 13.30 h).

Minulú jeseň si Mužla urobila v Úľanoch prehrou 9:0 iba hanbu, teraz však má iné mužstvo a podobný výsledok sa v sobotu pri Žitave nedá ani len očakávať. Nielen preto, že to je súboj tabuľkových susedov, ktorých delí iba skóre, ale aj preto, že Mužľania majú aktuálne druhý najproduktívnejší útok. Mužstvo ťahá trojzápasovú víťaznú šnúru a – v neposlednom rade – v streleckej pohode je jeho ofenzívna perla Nikolas Csonka, ktorá dala v spomínaných troch zápasoch spolu päť gólov a kolo pred koncom jesene je aj najlepším strelcom „okresu“. Úľany prehrou 2:0 v Černíku síce prerušili svoju sedemzápasovú sériu bez porážky, no ešte pred týždňom boli na treťom mieste a po víťazstve nad prvým Bánovom (2:0) a aj na ihrisku béčka Podhájskej (0:5) sa zdali byť poriadne rozbehnuté. Ak mužstvá nastúpia v plnej sile, na „Fegýmeši“ sa dá v sobotu čakať dobrý zápas. Stretne sa v ňom druhý najlepší útok (Mužla), proti najlepšej obrane. A pozor, jeho víťaz má šancu prezimovať na bronzovom stupienku. (N. Csonka v Úľanoch pre 5 ŽK nenastúpi).

 

*Trávnica(3.) – Mojzesovo (11.)

Rozhoduje Sklenár.

Hoci dal vlaňajší kráľ „okresných“ strelcov Miroslav Macek túto jeseň zatiaľ iba sedem gólov, jeho Trávnica má najproduktívnejší útok v súťaži. Trávničania dali v štrnástich kolách až 42 gólov, práve vďaka lepšiemu skóre sú na krásnom treťom mieste tabuľky a v poslednom jesennom kole majú reálnu šancu dostať sa pred zimnou prestávkou ešte o stupienok vyššie. Naposledy „urobili“ Machovci výsledok v Huli, kde zvíťazili rozdielom triedy 0:3 a v tabuľke pravdy sú teraz s desiatimi plusovými bodmi na tom najlepšie. Mojzesovo hralo po nedávnom víťazstve v Huli (1:2) dvakrát doma, no kým s Dolným Ohajom prehralo 1:2, Zemné minulú nedeľu porazilo 2:1 a pripísalo si cenné body. Túto nedeľu na „Fíši“ však budú favoritom domáci.

 

*Semerovo(9.) – Lipová (4.)

Rozhoduje Remeň.

Keď sa v minulom kole dostalo Semerovo v Mužli z ničoho-nič už v 2. minúte do vedenia, niektorí na chvíľu zbystrili, či sa nezopakuje „Bánov“. Lenže po hetriku domáceho Nikolasa Csonku bolo za polhodinu hry všetko inak a Semerovčania si pripísali siedmu prehru jesene. V tabuľke však nestoja zle a v záverečnom kole prvej polovice súťaže majú šancu postavenie si ešte vylepšiť. V nedeľu však príde štvrtá Lipová, ktorej to na ihriskách súperov ide celkom dobre. Doviezla už sedem bodov, naposledy v predminulom kole tri zo Svodína (1:2) a bez šancí nebude OŠK ani v Semerove.

 

*Svodín(13.) – Hul (10.)

Rozhoduje Polena.

Po senzačnom víťazstve v Bánove Svodín trikrát prehral (z toho dvakrát doma) a v minulom kole ho čakal zápas pravdy na pôde predposledného Michala. Svodínčania v ňom dosiahli štvrté jesenné víťazstvo (2:4) a v tabuľke si pomohli. K väčšej spokojnosti potrebujú zvládnuť ešte rozlúčku s jeseňou, na ktorú k nim príde Hul. Ten má síce nahraných 20 bodov, no ostatné tri zápasy v rade – všetky na vlastnom trávniku – prehral. Na Huli si boli po body postupne Dolný Ohaj (0:2), Mojzesovo (1:2) a naposledy aj Trávnica (0:3) a OFK spadol z druhého miesta do dolnej polovice tabuľky.

 

*Vlkas(14.) – Černík (12.)

Rozhoduje Farkaš.

Kolo pred koncom jesene je isté, že Vlkas prezimuje tretí od konca. Isté je i to, že pred zimnou prestávkou si bude chcieť vylepšiť doterajšiu bilanciu. V závere jesennej časti odohral „Valkáz“ tri vyrovnané zápasy s mužstvami z hornej polovice tabuľky, keď prehral 1:0 v druhom Dolnom Ohaji, remizoval doma s Podhájskou B (1:1) a naposledy prehral 2:1 na pôde prvého Bánova, pričom rozhodujúci gól na 2:1 dostal z jedenástky minútu pred koncom. Černík sa po výprasku v Semerove (5:0) zmobilizoval a v minulom kole si doma poradil s Úľanmi (2:0), ktoré boli na treťom mieste, pričom obidva góly padli už do prestávky.

 

*Rastislavice(16.) – Michal (15.)

Rozhoduje Labai.

V minulom kole hrali Rastislavice v Lipovej ešte päť minút pred koncom 1:1, no i tak si nakoniec pripísali dvanástu prehru v súťaži a katastrofálnu bilanciu si nevylepšili. S dvomi bodmi a najslabším útokom zostávajú na poslednom mieste „okresu“, no v záverečnom jesennom kole sa to môže zmeniť a tradičná okresná značka nemusí zimovať s koncovým svetlom. To by však museli „Degešania“ v nedeľu prekročiť svoj tieň a doma zdolať predposledný Michal nad Žitavou. Michalčania nie sú na tom oveľa lepšie, majú iba o dva body viac, no napríklad naposledy prehrali na vlastnom ihrisku aj s trinástym Svodínom 2:4. V súboji posledných pôjdu domáce Rastislavice s najslabším útokom proti Michalu s najslabšou obranou. Pätnáste kolo teda určí, komu zostane do jari v rukách čierny Peter.

MARIÁN DRAGÚŇ

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k