NAJSLABŠÍ ÚTOK JESENE - Rastislaviciam hrozí vypadnutie z najvyššej okresnej súťaže po dlhom štvrťstoročí

  • Uverejnené štvrtok, 02. marec 2017, 16:18
  • Prečítané: 2212x

ulany - rastislavice 1-1

Iba 14 gólov strelili Rastislavice za celú prvú polovicu súťaže. Práve s číslom 14 hral Miroslav Vysolajský v zápase 8. kola v Úľanoch, kde Slovan chytil po prekvapujúcej remíze 1:1 jeden z dvoch jesenných bodov. Foto Martin Husár

V 15 jesenných kolách dali futbalisti Rastislavíc chudobných 14 gólov a s vizitkou najslabšie strieľajúceho mužstva šiestej ligy MEVA zimujú na poslednom mieste tabuľky. Pri skóre 14:57 získali iba dva body, pritom až zahanbujúco vyznieva fakt, že za celú jeseň nezvíťazili ani len v jednom zápase. Niečo podobné sa im pritom prihodilo už v predchádzajúcej jeseni, keď vtedy za celú prvú polovicu sezóny 2015/16 nevyhrali jediný domáci zápas a na jej konci sa potom zachraňovali po výsledkoch z kategórie „všelijaké“. Žalostná jesenná bilancia Rastislavíc bije do očí aj v tomto ročníku a pred odvetami neveští nič dobré.

Pritom ide o klub, ktorý hrá najvyššiu okresnú súťaž bez prestávky, teda bez vypadnutia či postupu – ako jediný – už vyše 25 rokov, počas ktorých si získal povesť dobrej okresnej značky.Už minulú sezónu ale nemal Slovan dobrú, pred touto navyše opustil materský klub gólman Adam Šurába, ktorý prestúpil minulé leto do siedmoligovej Kolty a aj na brankárskom poste tak vznikol problém. Túto zimu sa v ťažkých časoch futbalu na „Degeši“ postavil do čela Slovana Rastislavice po Jánovi Kováčovi Ján Vacula, ktorý roky nezištne pomáhal okolo futbalu v obci všade tam, kde bolo treba. „Flintu do žita ešte nehádžeme a nový tréner Imrich Halász sa začiatkom januára pustil do roboty,“ začal J. Vacula. „Z Černíka sme získali skúseného brankára Štefana Sivaninca, zo štvrtoligových Tvrdošoviec prichádza ofenzívny Jozef Lakatoš a z Poľného Kesova Ľubor Štefanovič, ktorý hral naposledy za Selice.“ A s akými predstavami prichádza kormidelník Imrich Halász, ktorý vystriedal hrajúceho trénera Juraja Arpáša? „Všetkým je jasné, že zachrániť sa s dvoma bodmi z jesene bude veľmi ťažké, no pokúsime sa o to,“ hovorí tréner Imrich Halász, ktorý, mimochodom, v Rastislaviciach už raz vypomáhal, a to v priebehu vlaňajšej jarnej časti. Hneď v lete sa ale spolupráca pretrhla a Slovan šiel svojou cestou... „Keď som sa v zime rozhodoval, či sa do Rastislavíc vrátim, mojou jedinou podmienkou bolo získať schopného brankára,“ netají tréner, v okrese známejší skôr z lavičky Veľkého Kýra. Kto trochu poznal situáciu v Rastislaviciach vie, že po odchode spomínaného Šurábu sa v 15 jesenných kolách vystriedalo na brankárskom poste až šesť gólmanov, medzi ktorými však boli aj hráči z poľa. „Skoro celú zimu trénujeme, účasť na tréningoch je kolísavá, no v prípravných zápasoch mám k dispozícii väčšinou iné mužstvo. Mrzia ma zranenia Lukáša Kuzmu a Miroslava Vysolajského, ktorí nám budú v majstrovských zápasoch dlhodobo chýbať,“ posťažoval si I. Halász. Popri všetkej tej jesennej biede však Rastislavice nakoniec nemuseli zimovať posledné, stačilo vyhrať domáci zápas v poslednom kole s predposledným mužstvom tabuľky. Lenže na „Degeši“ vyhral aj Michal - hladko 0:3 - a Čierneho Petra tak držia v rukách Rastislavčania ešte silnejšie. Nádejou Rastislavíc je ale terajší dorast, ktorého sa minulé leto ujal bývalý dlhoročný hráč Štefan Hozzán a družstvo teraz zimuje na druhom mieste okresnej šiestej ligy.

MARIÁN DRAGÚŇ

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k