Do Úľan ide tabuľkový sused Lipová. Vykrešú Rastislavice aspoň iskierku nádeje? - KAM ZA FUTBALOM, 16. kolo (II)

  • Uverejnené štvrtok, 09. marec 2017, 12:22
  • Prečítané: 1309x

černík 1

Dlhá zimná prestávka končí aj Černíčanom (v tmavom), vpravo ich brankár Milan Borot, ktorý sa po odchode Štefana Sivaninca do Rastislavíc - opäť raz - vracia medzi tri žrde. Foto mp

V druhej časti futbalových pozvánok na najbližšie kolo šiestej ligy MEVA sa pozrieme na zostávajúce štyri nedeľňajšie zápasy 16. kola. S nožom na krku pôjdu do domáceho zápasu s Hulom posledné Rastislavice, ktoré - ak opäť nevyhrajú – môžu začať myslieť na nižšiu súťaž.

Do Pozby, kde hrá svoje domáce zápasy béčko Podhájskej, príde Černík, do Semerova zavíta predposledný Michal, no a v zápase tabuľkových susedov hrá v Úľanoch Lipová.

VI. LIGA MEVA OBFZ NOVÉ ZÁMKY - 16. kolo:

Nedeľa 12. marca o 14.30 h:

*Podhájska B (9.) – Černík (12.)

Keď Podhájska B, ako nováčik „na poslednú chvíľu“, vyhrala v 1. kole v Černíku zaslúžene 1:3, všetkým v najvyššej oblastnej súťaži naznačila, že nebude iba do počtu. V jeseni nakoniec nahrala o deväť bodov viac, ako napríklad Černík a aj túto nedeľu budú na Pozbe miernym favoritom domáci. V Černíku sa v zime udialo niekoľko zmien, no tou najzaujímavejšou je príchod útočníka Mareka Simonidesa z treťoligových Šurian, ktorý prichádza na prestup s časovým obmedzením do konca tejto sezóny. Zo susedného Mojzesova prichádzajú (opätovne) Michal Lauro a Martin Jesenič, no a k trénerovi Máriovi Čebíkovi pribudol Marcel Uher. Z odchodov stojí za zmienku, že Roman Sendrei predčasne ukončil hosťovanie z Tvrdošoviec a že brankár Štefan Sivaninec odišiel do konkurenčných Rastislavíc.

*Semerovo (8.) – Michal (15.)

Predposledný Michal bodoval na jeseň vonku iba v záverečnom kole v posledných Rastislaviciach, no aj teraz by sa mu plusové body náramne hodili. Semerovo je na solídnom ôsmom mieste a chce ísť aj vyššie. A na to bude potrebovať doma víťaziť. Michalčania už nemôžu rátať s ťahúňom Máriom Kajabom, ktorý stihol v drese Michala iba záver jesene a teraz odišiel do piatoligových Nevidzian.

*Rastislavice (16.) – Hul (10.)

Po dvojbodovej jeseni Rastislavíc sú akékoľvek komentáre zbytočné. Ak chce „Degeš“ aspoň uvažovať o záchrane v najvyššej oblastnej súťaži, musí získať s Hulom bezpodmienečne plný počet bodov.

ľany (5.) – Lipová (4.)

Rivalov z horných poschodí tabuľky delí po prvej polovici súťaže iba skóre a na „Fegýmeši“ sa čaká vyrovnaný zápas. Na jeseň bolo v Lipovej 5:2 pre domácich, no ani hostia z Úľan nezahrali zle a doma pôjdu určite za deviatym víťazstvom. Lokomotíva má v tabuľke pravdy až sedem plusových bodov, jej hráči by však mali mať na pamäti, že práve s Lipovou nebodovali už pomerne dlho. V prvom kole minulého ročníka vyhrali Lipovčania dokonca aj v Úľanoch – 2:6. Do kádra Lipovej sa vrátili Adam Szabó (z Trávnice) a Róbert Kecskéš (z Jatova).

*Ešte doplníme aktuálny pohľad na jarný káder Trávnice, ktorá zbrojila aj v posledných dňoch pred prvým majstrovským zápasom. K už avizovaným príchodom (Milan Španír, Adam Gašparík a Michal Dikasz) pribudli najnovšie Komjatičan Michal Szabó, ktorý hral naposledy za Dvory a ktorý sa teraz vracia k futbalu, no a „Fíšani“ lovili ďalej aj vo vysychajúcom palárikovskom rybníku (Palárikovo sa v zime odhlásilo zo IV. ligy!), odkiaľ prichádzajú najnovšie aj Jakub Ďuriš a Viktor Smreček.

(MD)

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k