Kto uspeje v žitavskom derby? Pri Dunaji duel strelcov, čerstvé zmeny v Lipovej a Svodíne - KAM ZA FUTBALOM, 17. kolo (II)

  • Uverejnené štvrtok, 16. marec 2017, 14:30
  • Prečítané: 1681x

vlkas - lipova 11

Lipová hostí v nedeľu Vlkas. Snímka je z jesenného zápasu Vlkas - Lipová (0:2), v červenom Lipovčan Norbert Mokráš, vedľa kapitán Vlkasu Tomáš Slovák. Foto md

V nedeľu sa hrá žitavské derby Michal n/Ž – Úľany n/Ž a Vlkas sa bude pokúšať o prekvapenie v Lipovej. V Mužli sa predvedie nováčik Podhájska B, no a Zemné privíta Svodínčanov. Práve Svodín už ale nemôže rátať so strelcom Tomášom Árendásom, ktorý v týždni zmenil mužstvo. Čerstvé novinky majú ale aj v kádri Lipovej.

VI. LIGA MEVA OBFZ NOVÉ ZÁMKY - 17. kolo:

Nedeľa 19. marca o 15.00 h:

*Michal (15.) – ÚĽany (4.)

O jedno z najväčších prekvapení minulého kola sa postaralo predposledné mužstvo tabuľky z Michala, ktoré dokázalo pretrhnúť niekoľkoročnú kliatbu zápasov v Semerove a zvíťaziť 1:2. Michalčania vyhrali v tejto sezóne zatiaľ iba tri zápasy, z toho jeden v poslednom jesennom kole (v Rastislaviciach 0:3) a druhý v spomínanom prvom jarnom (v Semerove 1:2). A práve týchto šesť plusových bodov môže mať pre „Michalček“ pri konečnom rátaní zajacov cenu zlata. Ešte väčšiu by však mali, ak by teraz mužstvo zabodovalo naplno aj doma. V nedeľu ale prídu štvrté Úľany, ktoré prehrali celkovo iba trikrát a ktoré strácajú na lídra len tri body. V minulom kole si Lokomotíva poradila s Lipovou po dobrom výkone už do prestávky - 3:0 (3:0) - a v blížiacom sa žitavskom derby budú miernym favoritom hostia z „Fegýmeša“.

*Lipová (6.) – Vlkas (14.)

Keď v prvom jarnom kole doma s Mužlou poslal Vlkas 20 minút pred koncom kapitán Tomáš Slovák do vedenia 3:2, zdalo sa, že „Valkáz“ si pripíše štvrté víťazstvo. Lenže hostia tesne pred koncom vyrovnali - a keďže posledné dve mužstvá bodovali naplno - náskok štrnásteho Vlkasu sa znížil. Teraz ide Vlkas do Lipovej, ktorá dostala čistú trojku v Úľanoch (3:0) a ktorá si bude chcieť napraviť reputáciu. Ak by sa jej to však nepodarilo, na štvrté miesto po jeseni môže pomaly zabudnúť, veď v ďalšom kole hrá OŠK na Pozbe a potom hostí Bánov. „V Úľanoch sme podali naozaj slabučký výkon, no keďže tento týždeň sme získali dvoch hráčov, do ďalších zápasov pôjdeme o čosi smelšie a verím, že o dva týždne potrápime aj prvý Bánov. Zo štvrtoligových Dvorov sa k nám tento týždeň vrátil Jakub Holík a z juniorky Šurian Adrián Ölvecký,“ informoval futbalový portál už lepšie naladený predseda OŠK Lipová Filip Klučka.

*Mužla (5.) – Podhájska b (8.)

Pri Dunaji to bude aj súboj najlepších strelcov súťaže. Mužla má zo špice poradia Nikolasa Csonku (17 gólov) i Erika Vavríka (10), kým nováčik Róberta Kovácsa (15) a Romana Kovácsa (12). Obaja rivali začali jar dobre, Mužľania doviezli bod z Vlkasu (3:3) a béčko Podhájskej vyhralo doma s Černíkom (3:2). Domáci figurujú na peknom piatom mieste, no hostia zaostávajú iba o dva body. Aj preto sa dá očakávať vyrovnaný duel a favorita možno hľadať len ťažko. Povestným jazýčkom na váhach nakoniec ale môže byť aj to, že Mužľanov bude hnať v domácom prostredí túžba vrátiť hosťom tesnú prehru z leta, keď rozhodujúci gól na 3:2 dal Róbert Kovács v poslednej minúte zápasu na Pozbe.

*Zemné (7.) – Svodín (12.)

Remízou 2:2 v Trávnici prekvapili hráči Zemného aj samých seba, no do domáceho zápasu so Svodínom pôjde „Szímő“ zaiste inak. Na ihrisku pri Váhu budú chcieť domáci určite víťazstvo a je jedno, či ich bude dokopy jedenásť, alebo budú mať niekoho aj na striedanie. Svodín rozbil doma Mojzesovo (4:0) a postavenie v tabuľke si trochu vylepšil. Do útoku sa mu z hosťovania vrátil Michael Nothart a po pauze aj Tomáš Árendás, ktorý ale najnovšie odchádza do Brutov. Do Strekova zase odišiel ešte v zime Kristóf Szombat. Proti Mojzesovu sa ale podľa trénera Tomáša Kunyika chytili ďalší hráči, tak to môže byť v Zemnom úplne vyrovnaný zápas.

(MD)

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k