Čakajú sa ťažké boje o záchranu. Dostane „Fegýmeš“ v derby s Hulom prvý jarný gól? - KAM ZA FUTBALOM, 18. kolo (II)

  • Uverejnené piatok, 24. marec 2017, 13:23
  • Prečítané: 2221x

ulany - mojzesovo patri ostrožlik

Brankár Úľan nad Žitavou Patrik Ostrožlík si - ako jediný - udržal v prvých dvoch jarných kolách čisté konto. Foto Martin Husár

Kolo je síce bez ozajstného šlágra, no zápas v Rastislaviciach možno označiť za menší ťahák. Práve posledný tím sa v ňom bude pokúšať proti šiestemu Zemnému o tretie jarné víťazstvo z troch stretnutí. Boj o záchranu sa môže poriadne zdramatizovať a povedať do toho bude mať čo aj meranie sa štrnásteho Vlkasu s pätnástym Michalom. Štvrté Úľany hostia suseda z Hulu, no a v zápase Semerovo – Mojzesovo pôjde obom vôbec o prvé jarné body.

VI. LIGA MEVA OBFZ NOVÉ ZÁMKY - 18. kolo:

Nedeľa 26. marca o 15.00 h:

*Rastislavice (16.) – Zemné (6.)

Pred zápasom posledných Rastislavíc so šiestym Zemným môže byť pohľad na aktuálnu tabuľku klamlivý a určiť favorita sa snáď ani nedá. Dokonca ani jesenných 6:0 pri Váhu dnes neznamená skoro nič. Mužstvá sa pomenili, no hlavne, odpisované Rastislavice sa nechcú len tak poddať osudu a dve jarné víťazstvá z dvoch zápasov im vracajú nádej prežiť medzi okresnou elitou. V odvetách neprehralo zatiaľ ani Zemné a v porazeneckej nálade určite v nedeľu nepríde. Zápasy Rastislavíc so Zemným majú svoju históriu, pred rokmi sa dokonca „bili“ o postup do „kraja“ a odvtedy cítiť zvlášť pikantnú príchuť.

*Vlkas (14.) – Michal (15.)

Vlkas prehral na jeseň v Michale gólom v poslednej minúte (3:2) a teraz – v súboji namočených – sa bude pokúšať o športovú odplatu. Ak by sa mu to však na vlastnom ihrisku nepodarilo, jeho tabuľkové postavenie nebude veštiť nič dobré. Svoje jarné plány má ale aj predposledný „Michalček“, ktorý už stihol zvíťaziť v Semerove a bod uhral doma aj so silnými Úľanmi. Každopádne, v priamom súboji ohrozených to bude zvlášť dôležitý zápas pre oboch.

ľany (4.) – Hul (9.)

Úľany nad Žitavou sú štvrté s päťbodovou stratou na prvé miesto, doteraz prehrali iba tri zápasy a dostali najmenej gólov. Naposledy v Michali sa síce strelecky nepresadili (0:0), no ich hra má svoju tvár a v susedskom derby s Hulom sú favoritom. Hulania na jar zatiaľ vonku prehrali a doma zvíťazili, no ak zahrajú ako v Rastislaviciach, na „Fegýmeši“ veľké šance nebudú mať. Ak sa im podarí prekonať brankára Úľan, bol by to prvý jarný gól v sieti Lokomotívy.

*Semerovo (10.) – Mojzesovo (11.)

V Semerove to bude súboj tabuľkových susedov, ktorých spája fakt, že na jar ešte nebodovali. V tabuľke pravdy je však na tom o dosť horšie Mojzesovo, ktoré má až sedem mínusových bodov, kým Semerovčania sú na nule. Na jeseň bolo na „Ezdeku“ vo vyrovnanom zápase 1:0 pre domácich, ktorí však teraz nezačali dobre a naposledy prehrali doma s posledným mančaftom.

(MD)

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k