ŠLÁGER KOLA - Najlepší strelec Niko Csonka sa na Ohaji nepresadil, navyše, jeho Mužla si dala dva vlastné góly

  • Uverejnené pondelok, 10. apríl 2017, 15:26
  • Prečítané: 5371x

niko

 Útočník, ktorý dal v 18 zápasoch rekordných 23 gólov. Nikolas Csonka sa ale v nedeľňajšom šlágri Dolný Ohaj - Mužla (3:1) strelecky nepresadil. Foto md

 Na šláger 20. kola šiestej ligy MEVA prichádzala tretia Mužla do Dolného Ohaja s osemzápasovou šnúrou bez prehry, ktorú sa domáci chystali pretrhnúť a zároveň aj preskočiť tabuľkového suseda. Kianekovci mali pred „Ohajčekom“ jednobodový náskok a na zápas mohli nastupovať sebavedomo, veď ich dovtedajšia bilancia vzbudzovala rešpekt. AC prehral v 19 kolách – najmenej zo všetkých – iba tri zápasy, strelil najviac gólov (56) a jeho strelec Nikolas Csonka vedie tabuľku strelcov celej súťaže.

Aj domáci však boli v hre o najvyššie priečky, kam ich vrátilo víťazstvo vo Svodíne. Čakal sa preto dobrý zápas, v ktorom hnala Ohajčanov šanca ísť práve cez Mužlu v tabuľke vyššie. OŠK však nie je na vlastnom trávniku stopercentný, pri zemi ho držali jesenné domáce zaváhania s Trávnicou (2:3), Úľanmi (1:1) či Podhájskou B (3:3), ale hlavne to nedávne s namočeným Černíkom (2:3). Zápas Dolný Ohaj – Mužla mal priemernú okresnú úroveň, v samom úvode domáci akoby iba čakali, čo dokáže v útoku s loptou najväčší tromf hostí Nikolas Csonka. Ten v 2. minúte vyzvŕtal zadákov OŠK, no bol z toho iba rohový kop. Ohajčania potom prvý polčas ovládli, dostávali sa aj do šancí, lenže Peter Palacka zakončoval nedôrazne, Marek Ferus nad a nebezpečnú hlavičku Martina Šuláka v 13. minúte vytlačil Tomáš Nagy na roh. Domácim pomohol až vlastný gól súpera, keď v 29. minúte trafil Patrik Franta pri odkope od vlastnej brány spoluhráča tak, že lopta z ničoho nič skončila v sieti – 1:0. Otraseným hosťom potom ešte zazvonilo aj brvno, no po zmene strán sa obraz hry začal meniť a v 60. minúte mohol hrajúci tréner AC Zsolt Kianek vyrovnať. Jeho umiestnenú strelu z vnútra šestnástky však Marek Solár z vinkla vyrazil. V čase, keď Mužla dvíhala hlavu prišiel gól Pavla Mejerčíka na 2:0 a zdalo sa byť rozhodnuté. Maďarský legionár Csaba Déri strelil ale z priameho kopu kontaktný gól na 2:1, no žiadna dráma sa i tak nekonala, pretože Mužľania si dali päť minút nato aj druhý vlastný gól po fatálnej malej domov na konečných 3:1. Body zostali doma zaslúžene.

V súboji štvrtého s tretím boli diváci na Ohaji zvedaví aj na ťah na bránu najlepšieho strelca „okresu“ Nikolasa Csonku, ktorého spoluhráči hľadali prihrávkami najčastejšie, no do ozajstnej gólovej šance ho v tomto zápase súper nepustil. To aj preto, že obrana žlto-modrých si na neho dávala zvlášť pozor a v druhom polčase pridala aj na dôraze. Po obrátke chcela Mužla s výsledkom niečo urobiť, aktivitu na hrote zvyšoval aj N. Csonka, no vyrobil „iba“ tri priame kopy spoza šestnástky, za čo rozhodca udelil domácim dve žlté karty. „Zápas nám nevyšiel podľa predstáv, svoje šance a dobrú dvadsaťminútovku v druhom polčase sme nezužitkovali a keďže sme si dali dva vlastné góly, inak to dopadnúť ani nemohlo,“ hovoril sklamane 24-ročný N. Csonka, ktorý je rodákom zo Zlatnej na Ostrove a za Mužlu hrá s malou prestávkou už po druhýkrát. „Myslím si, že vtedajšie i toto mužstvo sú kvalitou porovnateľné.“ Za povšimnutie ale stojí doterajší gólový výpočet N. Csonku, ktorý za dve tretiny súťaže - teda 20 kôl - neskóroval iba proti Bánovu doma, v Trávnici a teraz v Dolnom Ohaji. V Úľanoch nehral a tiež ani v Černíku, keď stál kvôli vylúčeniu (po dvoch žltých kartách) z domáceho zápasu s Bánovom. V každom z ďalších 15 stretnutí strelil aspoň jeden gól, v dvoch zápasoch dva, no a Hulu (3:3) a Semerovu (3:2) dal doma hetrik a trikrát prekoval brankára aj v nedávnom zápase 18. kola v Bánove (1:4). Ťažko brániteľný ľavák strelil v 18 zápasoch, v ktorých doteraz nastúpil, rekordných 23 gólov. „Najcennejšie boli asi tie v Bánove, na jar však trochu cítim tréningový výpadok zo zimy, kedy som bol pracovne v Anglicku. Ten musím teraz dohnáňať a verím, že v tejto sezóne hranicu štyridsiatich gólov prekročím,“ zakončil kanonier Mužle, ktorému už ale dýcha na chrbát 22-gólový Roman Kovács z béčka Podhájskej, ktorý dal v nedeľu Hulu štyri góly.

MARIÁN DRAGÚŇ

dolny ohaj - mužla 024

Dolnoohajská radosť po víťazstve nad Mužlou bola oprávnená. "Ohajček" sa vrátil na tretie miesto a nedávna domáca prehra s Černíkom môže mrzieť stále viac. Foto md

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k